ORIGINE
Κόκκινο κρασί Bordeaux
Όμορφη χαρτογράφηση της Γιρονδίνης, της οποίας η προέλευση χρονολογείται από τον 16ο αιώνα, το Château Giraudot είναι ιδανικά τοποθετημένο στην κορυφή του Γκορνάκ, μία από τις πιο παλιές διαδρομές του Entre-Deux-Mers. Διαθέτοντας ένα αμπέλι έκτασης 75 εκταρίων και φυτεμένο σε αργιλώδεις-ασβεστολιθικούς λόφους, παράγει κρασιά ποιότητας από τους ευγενείς ποικιλίες του Μπορντό.
CULTURE DE LA VIGNE
Καλλιέργεια με μέτρο
Χειροποίητες κλαδέματα
Εδάφη εμπλουτισμένα με οργανικά λιπάσματα
VINIFICATION
Περιορισμός των αποδόσεων
Μακρές εκχυλίσεις
Παραδοσιακή οινοποίηση με ελεγχόμενη εξαγωγή και έλεγχο θερμοκρασιών
CÉPAGES
50% Merlot
30% Cabernet Sauvignon
20% Cabernet Franc
DÉGUSTATION
Λαμπερό και διαυγές κρασί, με πορφυρό χρώμα και βιολετί ανταύγειες. Μια ζωντανή επίθεση ανοίγει σε μια ευρύχωρη και κομψή γεύση, με μεταξένιες και καλά περιτυλιγμένες τανίνες, που εκτείνεται σε μια μακρά φινάλε. Ένα γοητευτικό και ισορροπημένο κρασί.
Ένα εξαιρετικό ξηρό Jurançon. Κυρίως από Petit Manseng. Εξωτικές νότες και πολύ όμορφη φρεσκάδα. Ιδανικό για τους λάτρεις των μεγάλων ξηρών κρασιών και της γαστρονομίας.
Δημοσίευση: DOMAINE COUSTARRET
Ονομασία: JURANCON SEC
Περιοχή: ΝΟΤΙΟ-ΔΥΤΙΚΑ
Χρώμα: Λευκό
Ποικιλίες: Petit Manseng 80% / 10% Courbu / 10% Camaralet
Τρόπος καλλιέργειας: Μετάβαση σε βιολογική καλλιέργεια
Χαρακτήρας: Ξηρό
Περιεκτικότητα: 75cl
Χρονιά: 2018
Βάρος: 1 κιλό
Ιστορία: Ένα μικροσκοπικό κτήμα στην Καστιγιόν του Jacques Thienpoint, που βρίσκεται στο προέκταση του L'If, επομένως όχι πολύ μακριά από το Troplong Mondot ή πίσω από το Τέρτρε της La Mouleyre. Πολύ παλιές αμπελοφυτείες, πάντα βιολογικές, με ασβεστόλιθο και άργιλο, το καλύτερο terroir. Το cabernet franc είναι εδώ η αναφορά. Ένας ανταγωνιστής του Clos Louie και του Domaine de L'A. Μια πραγματικά μεγαλοπρεπής είσοδος του Jacques στο Castillon.
Ποικιλίες: 85% Merlot, 15% Cabernet Franc
Οινοποίηση: Θερμορυθμιζόμενες τσιμεντένιες δεξαμενές
Ωρίμανση: 15 μήνες σε βαρέλια, εκ των οποίων το 30% σε νέα βαρέλια, 70% σε βαρέλια από προηγούμενο κρασί
Γευσιγνωσία: Το 2019 L’Hêtre είναι πλούσιο και έντονο σε χρώμα με όμορφα αρώματα φθινοπωρινών φρούτων; είναι ακριβές και φρουτώδες με καπνιστές και μπαχαρένιες νότες. Η υφή είναι μεταξένια και φρέσκια με μια δομή οξύτητας πολύ εύπεπτη και τανίνες παρούσες αλλά μεταξένιες.
Το CA'SALETTI Soave Classico DOC είναι ένα ποιοτικό κρασί 75 cl. Παράγεται από επιλεγμένα σταφύλια, έχει φρουτώδη γεύση και έντονο άρωμα. Ιδανικό για συνδυασμό με ψάρι και ελαφριά πιάτα, είναι μια εξαιρετική επιλογή για κομψά δείπνα ή ειδικές περιστάσεις.
« Château Sansonnet βρίσκεται στην κορυφή του οροπεδίου του Saint-Emilion. Ο εξαιρετικός terroir αποτελείται από μια λεπτή στρώση αργίλου πάνω σε ασβεστόλιθο. Ο αμπελώνας εκτείνεται σε 7 εκτάρια σε μία ενιαία έκταση γύρω από το κάστρο. Ο Merlot, που είναι κυρίαρχος με 85%, συνδυάζεται με Cabernet-Franc και Cabernet Sauvignon.
Το κρασί, που έχει μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης, χαρακτηρίζεται από ένα έντονο ρουμπινί χρώμα. Με την αερισμό, απελευθερώνει αρώματα από γκρίοτ και φραγκοστάφυλο. Πλούσιο στην επίθεση, ο ουρανίσκος εξελίσσεται αρμονικά προς λεπτούς τανίνες με γεύση από ώριμα φρούτα.
Το κρασί: Δοκιμάζοντας αυτό το νόστιμο Barolo, σίγουρα θα καταλάβετε γιατί ο Armando Parusso είναι μια σπουδαία προσωπικότητα στον οινικό κόσμο του Πιεμόντε! Συλλεγμένο με το χέρι και ωριμασμένο για 18 μήνες σε δρύινα βαρέλια, αυτό το υπέροχο Nebbiolo είναι εξαιρετικά ακριβές. Διαθέτει μια όμορφη ζωντάνια που είναι χαρακτηριστική της ποικιλίας αυτής καθώς και του τοπικού κλίματος, αυτό το Μεγάλο Κρασί παρουσιάζει πολύ κομψά αρώματα από δαμάσκηνο και μαρμελάδα κόκκινων φρούτων που συνδυάζονται με λεπτότητα με πικάντικες νότες (γλυκάνισος, πιπέρι, βανίλια). Αυτές οι νότες συμπληρώνονται από μια νόστιμη εξέλιξη που τείνει προς το υποδάσος και το δέρμα, ενώ το σύνολο δομείται από μικρούς τανίνες πολύ καλά δουλεμένους καθώς και από μια ζεστή αλκοόλη. Μια αγαπημένη ετικέτα μεγάλης πολυπλοκότητας που αντικατοπτρίζει την τέλεια γνώση των εδαφών του κτήματος από τον ιδιοκτήτη του!
Περιεκτικότητα: 75cl
Τύπος: Κόκκινο κρασί
Ποικιλία: 100% Nebbiolo
DOCG: Barolo (Πιεμόντε, Ιταλία)
Φυλάξη: Έτοιμο προς κατανάλωση και μπορεί να διατηρηθεί μέχρι το 2031
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 16-18°C
Σχόλιο
Το terroir του οροπεδίου που γειτονεύει με τα πρώτα κρασιά Clos Fourtet και Beau Séjour-Bécot, το Grand-Pontet, αναλήφθηκε από τις οικογένειες Pourquet και Bécot το 1980. Λίγο πιο χαμηλά και λίγο πιο αργιλώδες από τους διάσημους γείτονές του, το κρασί είναι ικανό για σπουδαία πράγματα στις μεγάλες χρονιές. Η μεταλλική δύναμη είναι πάντα υποκείμενη στην ένταση του φρούτου; εκφράζεται με διακριτικότητα, αλλά χρειάζονται μερικά χρόνια για να ηρεμήσει το κρασί. Είναι ένα Saint-Émilion για γνώστες, για τους λάτρεις του ασβεστολιθικού οροπεδίου. Με τη βοήθεια του διευθυντή Pascal Lucin, η οικογένεια Pourquet-Bécot υπέγραψε με το 2015 και το 2016 το πιο όμορφο ντουέτο στην ιστορία του κρασιού, αποτέλεσμα της αυξημένης προσοχής που δόθηκε στις λεπτομέρειες, τόσο στο αμπέλι όσο και στο κελάρι.
Ποικιλίες: Merlot (70%), Cabernet Franc (15%), Cabernet Sauvignon (15%)
Παραγωγός: Οικογένεια Pourquet-Bécot στο Saint-Émilion (33330)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Ξύλινη κούτα των 12 - 2012
Χρώμα αχυρένιο, με φωτεινές πράσινες αντανακλάσεις. Η ξηρή, καθαρή, απαλή και φρέσκια γεύση, χάρη στην κομψότητά της, έχει γίνει παράμετρος για την εκμάθηση της γευσιγνωσίας κρασιού.
Ποικιλία σταφυλιών: Chardonnay
Περιοχή: Βενετία
Αυτή η οικογενειακή περιουσία ανήκει στην οικογένεια Souille de Pedro από το 1852 και βρίσκεται στο ανώτερο τμήμα του πεδίου των Mazeyres (Δυτικά του Chateau Le Pin).
Η Hermitages de Mazeyres ήταν το πρώτο κρασί που σερβιρίστηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης διατλαντικής διάπλου στο πλοίο "FRANCE" προς τη Νέα Υόρκη το 1962.
Το Chardonnay, εμβληματική ποικιλία των μεγάλων λευκών κρασιών της Βουργουνδίας.
ΚΛΙΜΑ
Σε έκταση 34 εκταρίων, "Les Coères" είναι το μεγαλύτερο από τα κλίματα της ονομασίας Montagny που έχουν καταταγεί σε Premier Cru. Οι αμπελώνες βρίσκονται σε ένα οροπέδιο καθώς και σε πλαγιές εκτεθειμένες προς Νότο-Ανατολή και Βόρεια. Αντλούν από εδάφη με λίγες πέτρες και ρηχά, από άργιλο, μπλε μάρμαρο και ασβεστόλιθους με γρυφίδες (μικρούς απολιθωμένους μαλάκες) όλη τη πυκνότητα και τη μεταλλικότητα που χαρακτηρίζει το Montagny 1er Cru "Les Coères".
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΝΣΗ
Συγκομιδή των σταφυλιών σε τέλεια ωριμότητα. Πιεσμός με πνευματική μέθοδο για να διατηρηθεί η ποιότητα των χυμών. Μελετημένος αποκομιδή για να αποκαλύψει την πολυπλοκότητα αυτού του terroir. Ζύμωση (αλκοολική, μαλολακτική) και ωρίμανση σε λεπτές οινολάσπες σε θερμορυθμιζόμενες ανοξείδωτες δεξαμενές για να αναζητηθεί η αρωματική ένταση του κρασιού και να του προσφερθεί μια ορισμένη στρογγυλότητα. Εμφιάλωση τη σωστή στιγμή και ξεκούραση του κρασιού πριν από την εμπορική διάθεση.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 11 - 13°C
Minervois Blanc
Συνδυασμός :
Macabeu - Vermentino - Marsanne
Δυνατότητα παλαίωσης :
Περίπου 3 χρόνια
Οινοποιήσεις :
Συγκομιδή που γίνεται πολύ νωρίς το πρωί. Αφαίρεση των σταφυλιών, εκχύλιση πριν από την πίεση με πνευματικό πιεστήριο. Ζύμωση του μούστου με έλεγχο της θερμοκρασίας. Σταθεροποίηση σε χαμηλή θερμοκρασία.
6 μπουκάλια
1 Σιλβανέρ,
1 Ριζλινγκ,
1 Πινό Γκρι,
1 Μουσκάτο,
1 Γκεβυρτστράμινερ και
1 Πινό Νουάρ
(δείτε τα τεχνικά τους φύλλα)
Θα σας επιτρέψει να δοκιμάσετε κάθε ποικιλία σταφυλιού της Αλσατίας και να εξοικειωθείτε με την φρουτώδη γεύση των κρασιών της Αλσατίας.
Μια εξαιρετική ανάμνηση από την Αλσατία.
Μια πρώτη προσέγγιση στη μύτη με χαρακτηριστικό πράσινου καρυδιού. Στο στόμα, κυριαρχούν τα κρασιά τύπου Πόρτο με πιο φυτικές νότες και ξηρούς καρπούς. Μια ισορροπημένη και στρογγυλή επίγευση.
ΒΑΡΟΣ: 1,3 κιλά
Υποκράς φίλτρο αγάπης κόκκινο 75 cl ή 18.88 €/l
Το ποτό της Μεσαιωνικής Ευρώπης par excellence!
Από κρασί μπαχαρικών και μέλι από γαρίγκα αποτελεί αυτό το κρασί γιορτής που ήταν πολύ διαδεδομένο κατά τον Μεσαίωνα.
Σερβιριζόταν στο τέλος των μεγάλων συμπόσιων και χρησιμοποιούνταν από τους ιππότες ως τονωτικό.
Ο υποκράς καταναλωνόταν όπως ο καφές σήμερα, για τις διεγερτικές, πεπτικές και
ίσως ακόμη και αφροδισιακές του ιδιότητες! Το κτήμα του Καρδόννα προσφέρει εδώ την προσαρμογή του, διατηρώντας τη ιστορική συνοχή με: Μια επιλογή από τα καλύτερα κρασιά της περιοχής των Κορμπιέρ, το έντονα αρωματισμένο μέλι από γαρίγκα και μια επιλογή μπαχαρικών από την Ανατολή.
ΕΣΤΑΓΙΟ
Αφού η δεύτερη ζύμωση σε φιάλη πραγματοποιηθεί μέσω της κλασικής μεθόδου, το κρασί ωριμάζει για περίπου 12 μήνες στην κάβα της Quinta dos Castelares σε σταθερή θερμοκρασία 15°C και υγρασία 75%. Χειροκίνητη "remouage" ακολουθούμενη από "degorgement glacée" για την τελική ωρίμανση στη φιάλη.
ΦΥΛΛΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
Συλλογή 2016
Ονομασία DOC Douro
Ποικιλίες Códega do Larinho
Αλκοόλ 12%
pH 3,08
Συνολική οξύτητα 6,67 g/dm3
Συνολικοί σακχαρίτες 3,0 g/dm3
Οινολογία Casa Agrícola Manuel Joaquim Caldeira
*Περιέχει θειώδη
ΙΣΤΟΡΙΑ
Προέλευση
Οι σταφύλια που δίνουν αυτό το κρασί προέρχονται από αμπέλια της Quinta dos Castelares στο Freixo de Espada à Cinta.
Σκοπός μας σε αυτό το κρασί είναι η συγκέντρωση αρωμάτων και η υψηλή οξύτητα μέσω των αμπελώνων που είναι φυτεμένοι σε υψόμετρο 700μ, ώστε να αναδειχθεί όλος ο χαρακτήρας της ποικιλίας.
CÉPAGES : 100 % PINOT NOIR
VINIFICATION : Ροζέ που αποκτήθηκε μέσω μακράς εκχύλισης.
DOSAGE : 9 g/l
DÉGUSTATION : Κάτω από το κομψά χρωματισμένο και διαυγές του ρούχο, αυτό το σαμπάνια αποκαλύπτει λεπτά και πολύπλοκα αρώματα κόκκινων φρούτων. Η γευστική του επίγευση με νότες από σμέουρα και κεράσια αποκαλύπτεται κατά την απεριτίφ. Οι λειωμένοι τανίνες και η οινικότητα αυτού του ροζέ που αποκτήθηκε μέσω μακράς εκχύλισης το καθιστούν επίσης ένα σαμπάνια για γεύμα.
Τιμή: €16.99 (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ με την ισχύουσα νομική φορολογική κλίμακα)
Ονομασία: Vinho Verde DOC
Συλλογή: 2017
Αλκοολικός τίτλος: 13 % vol.
Περιγραφή: Παρουσιάζει ένα ανοιχτό χρώμα άχυρου, με άρωμα από εσπεριδοειδή και απαλές νότες μπαχαρικών… που μας παραπέμπουν σε μακρινές χώρες… βανίλια και κανέλα… Πρόκειται για ένα πολύπλοκο κρασί, με καλή δομή στο στόμα, επίμονο και με πολύ ευχαρίστηση για γευσιγνωσία.
Συνοδεύσεις: Εξαιρετικό για να συνοδεύσει πιάτα από λευκά κρέατα, όπως κοτόπουλο και πάπια, ψητό ψάρι και έντονα τυριά. Πρέπει να σερβίρεται μεταξύ 10 και 12°C.
Οι ποικιλίες μας από την Προβηγκία συλλέγονται από τους βραχώδεις λόφους που περιβάλλουν το μικρό χωριό Καμπάς.
Καλλιεργούνται σύμφωνα με την παράδοση των προγόνων μας και με σεβασμό προς το περιβάλλον. Έτσι, θα συνεχίσουν να προσδίδουν στην παραγωγή μας τον αυθεντικό της χαρακτήρα και τη γεύση του τόπου.
Ονομασία: IGP Côtes Catalanes
Ποικιλία: 70% Syrah, 15% Chardonnay, 15% Muscat d’Alexandrie.
Έδαφος: Τα σταφύλια προέρχονται από τα εδάφη της πλημμυρικής πεδιάδας και των σχιστολιθικών λόφων του Caudiès.
Επεξεργασία: Οι τρεις ποικιλίες συγκομίζονται την ίδια στιγμή αλλά σε διαφορετικά στάδια ωρίμανσης για να επιτευχθεί η ισορροπία του κρασιού. Το παιχνίδι των terroirs κάνει τις Syrah να ωριμάζουν νωρίτερα από τις Chardonnay και Muscat. Έτσι, τις μαζεύουμε καλά ώριμες για μέγιστη αρωματικότητα και οι λευκές ποικιλίες «φρεσκάρουν» το μείγμα. Οι τρεις ποικιλίες πιέζονται ταυτόχρονα για περισσότερη αρμονία και η οινοποίηση πραγματοποιείται σε δεξαμενές inox. Η ωρίμανση διαρκεί 6 μήνες σε δοχεία από γρανίτη 500l για να ενισχυθεί η μεταλλικότητα του κρασιού.
Σχόλια γευσιγνωσίας: Ξηρό ροζέ αλλά πολύ φρουτώδες. Κάθε ποικιλία προσφέρει τη δική της αρωματική συνιστώσα: η Syrah φέρνει την γκρεϊπφρουτ, η Chardonnay το ροζ γκρέιπφρουτ και η Muscat d’Alexandrie τις νότες ροζ.
Διαθέσιμος τρύγος: 2019 και 2021